onsdag 28 mars 2012

Helkornsbröd

Brödrecept - 2 formar

1 liter filmjölk
2 dl solrosfrön
2 dl rågkross
5 dl dinkelmjöl
5 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrö
2 tsk bikarbonat
1 dl bröd- eller mörk sirap
1 msk salt

Blanda allt i en stor bunke och häll sedan upp i två smorda brödformar. Sätt ugnen på 180 grader och låt formarna stå i ugnen i 80 minuter. Täck formarna med folie efter halva tiden. Låt sedan bröden stå i formarna en stund innan du stjälper upp dem på en skärbräda eller liknande. Låt sedan bröden svalna innan du skivar upp dem och ev fryser in.




Här var då receptet på begäran av goda vänner! Detta ska jag själv baka ikväll och den ena brödlimpan ska mina kollegor få dela på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar